Läs om våra kitesurfspots i Halland, Varberg och Göteborg.

Halland:

Här finns det väldigt många spots att välja mellan. Oftast håller vi till i Björkäng men vi anpassar val av spot efter vind och andra omständigheter.

Björkäng (S-V-N)


Visa större karta

Ca 7 km söder om Varberg ligger Björkängs havsbad, där håller vi de flesta kitesurfkurserna. Platsen är optimal för kitekurser då stranden fungerar i vindar från syd – väst – nord. Det är en stor och kånggrund strand. Till skillnad från Läjet och Apelviken så går det inte några stora vågor här vilket underlättar väldigt mycket när man ska lära sej att surfa. Det finns möjlighet att duscha och byta om inomhus och det finns gott om parkeringar nära stranden.

Läjet (S-V-VNV)


Visa större karta

Ca 5 km söder om Varberg ligger Träslövsläges badstrand, även kallad Läjets badstrand. Denna spot är känd för långa och rena vågor. Under Juni-Augusti råder här förbud att kita mellan kl 10-18 om det finns badande i vattnet.

Apelviken (S-V-NV)


Visa större karta

Ca 2 km söder om Varberg ligger Apelviken. Denna spot är känd för sina stora vågor. Under Juni-Augusti råder här förbud att kita mellan kl 10-18 om det finns badande i vattnet.

Vindprognos för Varberg

Övriga spots i Halland

Ringsegård
Åsa
Stråvalla
Onsalahalvön